Wiem co jem - skład produktów

Wiem co jem – jak odczarować skład produktów 

Rejestracja

Start rejestracji 3 marca

Opis warsztatu

Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, co kryje się za trudnymi do wymówienia składnikami na etykiecie Twojego ulubionego produktu spożywczego? Podczas warsztatów „Wiem, co jem – jak odczarować skład produktów” nauczysz się, jak świadomie wybierać to, co trafia na Twój talerz.

Podczas warsztatów:

  • nauczysz się analizy etykiet produktów spożywczych – dowiesz się, co naprawdę oznaczają terminy takie jak „E-numerki”, „syrop glukozowo-fruktozowy” czy „naturalne aromaty”,
  • weźmiesz udział w praktyczne ćwiczeniach z interpretacji składów popularnych produktów – wspólnie sprawdzimy, co jest zdrowym wyborem, a co lepiej omijać szerokim łukiem,
  • poznasz przydatne wskazówki od specjalistów, jak unikać pułapek marketingowych w żywności.

To warsztaty dla każdego, kto chce lepiej dbać o swoje zdrowie, świadomie wybierać produkty spożywcze i lepiej rozumieć, co tak naprawdę znajduje się na sklepowych półkach.

Dołącz do nas i dowiedz się, jak stać się ekspertem w czytaniu etykiet! Warsztaty poprowadzą członkowie Studenckiego Koła Naukowego Dietetyki przy Zakładzie Żywienia Klinicznego i Diagnostyki Gastroenterologicznej Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, którzy z pasją dzielą się swoją wiedzą o zdrowym odżywianiu.

Miejsce

Centrum Dydaktyczne Uniwersytetu Medycznego w Łodzi

sala 01.18

Aby wziąć udział w zajęciach należy zgłosić się na 15 minut przed ich rozpoczęciem do miejsca zbiórki, znajdującego się w PUNKCIE INFORMACYJNYM w Centrum Dydaktycznym UM przy akwarium (poziom 01) – zaznaczonym na mapie kolorem zielonym.